×

Vad kostar en badrumsrenovering?

Så påverkas kostnaden för en badrumsrenovering av olika faktorer

Badrummet är ett rum som används en hel del i vardagen. Du kanske använder det till att koppla av i badkaret på helgerna? Eller så kanske du har ett extra badrum som dina gäster kan pudra näsan i? Oavsett vilket är det inte särskilt förvånande att det är väldigt populärt bland svenska bostadsägare att renovera detta rum. Men vad brukar egentligen kostnaden för en badrumsrenovering uppgå till?

 

Det är förstås svårt att ge ett exakt svar på denna fråga. Kostnaden för renoveringen beror helt enkelt på hur pass omfattande arbete som ska utföras. Men du kan hålla nere utgifterna en aning genom att planera arbetet noggrant och ha stenkoll på vilket utseende du strävar efter.

 

I regel brukar dock kostnaden för en badrumsrenovering uppgå till omkring 5 000 till 10 000 kronor per kvadratmeter.Om du har tänkt använda inredning från lite mer exklusiva varumärken kan dock priset komma att fördubblas. Det genomsnittliga priset för att renovera ett badrum ligger någonstans kring 180 000 kr. Detta pris är inklusive moms och inkluderar alla de kostnader som är involverade i arbetet, inklusive inköp av inredning.

Faktorer som påverkar kostnaden för en badrumsrenovering

Badrummet är en central del i din bostad och du bör därför inte tumma på kvaliteten när det är dags att renovera detta rum. Du vill ju inte behöva göra dig redo för att möta dagen genom att duscha i en gammal och dålig dusch i en mögelangripen duschkabin. Men ofta är det en och samma sak som gör att bostadsägare drar i handbromsen: kostnaden. I själva verket går det docks att renovera de allra flesta badrum för en rimlig peng.

 

Det finns många faktorer som spelar in i kostnaden för din badrumsrenovering. Dessa är några av de viktigaste faktorerna att ha i åtanke när du försöker uppskatta priset:

 

  • Storleken på rummet
  • Den mängd renoveringsarbete som behöver utföras
  • Din önskade kvalitet på det utförda arbetet

Viktigt att budgetera för kostnaden för din badrumsrenovering

Förutom att känna till vilka faktorer som spelar in i prisbilden behöver du också tänka och planera ytterligare kring din önskade renovering. Du bör därför ställa dig själv följande frågor:

 

  • Varför vill du bekosta en renovering av ditt badrum? Vill du ändra utseendet på badrummet eller är det främst ett bättre fungerande badrum som du är ute efter? Gör gärna en lista där du prioriterar de olika förändringar som du ser framför dig.
  • Hur ser tidslinjen för renoveringen ut? Vissa bostadsägare känner att de har dragit ut väl länge med renoveringen och att det verkligen är dags. Därför försöker de ta itu med alla eftersatta områden på en och samma gång. Men i andra fall kan det vara en bättre idé att göra förbättringar över tid än att utföra en totalrenovering.
  • Vilken budget har du för projektet? Det är viktigt att du är medveten om hur mycket pengar du kan spendera på projektet. När du ska komma överens med en entreprenör om vad som ska göras behöver du veta om den kostnad för badrumsrenoveringen som föreslås ryms i din budget.
10 Mar 2021

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er Badrumsrenovering. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis Offert