×

Blogg

Går du i tankarna om Badrumsrenovering i Stockholm?

Då har du kommit till rätt ställe. Kolla gärna våran blogg nedan för inspiration och följ med oss i den härliga världen av bygg och VVS.

Kontaka oss idag

 

Tips för badrumsrenovering

16 apr 2021

3 råd inför din stundande badrumsrenovering

Hur många gånger har du inte sett de trevliga badrum som restauranger och hotell stoltserar med? Skulle du vilja ha ett lika trevligt sådant hemmavid? Din dröm kan bli verklighet om du väljer att genomföra en badrumsrenovering. Renoveringen kommer samtidigt öka din bostads värde, funktion och estetik.

 

Innan du kontaktar din lokala badrumsrenoverare vill du kanske ha lite tips och råd. Här delar vi därför med oss av våra bästa knep som säkerställer att din badrumsrenovering blir väldigt lyckad!

1. Planera din badrumsrenovering noggrant

Innan du gör slag i saken bör du ha en bild av vad du faktiskt är ute efter att åstadkomma med din renovering. Kika därför gärna på inspiration och designer från andra projekt som skulle kunna inspirera till din badrumsrenovering. Kika gärna i tidningar och på nätet för att låta dig inspireras.

Du kan även få bra uppslag och idéer från familj och vänner. Dessa kan vara användbara med tanke på att även de kommer att använda ditt nyrenoverade badrum. Du kan även planera ditt projekt tillsammans med din lokala badrumsrenoverare – de har erfarenhet och kunskap nog att komma med värdefull input.

2. Vilket slags badrum vill du ha?

Bara fantasin sätter gränser för vad du kan åstadkomma när du renoverar ditt badrum. Du bör därför fundera noga över hur du vill att badrummet ska se ut. Ska du behålla den nuvarande layouten eller kanske förändra rummet i grunden?

 

Den övergripande funktion och estetik som du eftersträvar med din badrumsrenovering påverkas av hur planritningen ser ut. Det finns i grund och botten tre olika alternativ som du kan välja mellan när du ska göra om ditt badrum:

Helkaklat badrum – ett populärt val vid badrumsrenovering

Detta är den variant som är mest funktionell, mångsidig och i mångas ögon vacker. Om du väljer detta alternativ behöver du inte bekymra dig alls över vattenstänk då hela badrummet är täckt av kakel och vattensäkrat. Du kan därmed duscha eller bada utan att behöva oroa dig för att vattenskador ska uppstå.

Sminkrum

Du kan även välja att göra om ditt badrum till ett sminkrum. Ett sådant rum innefattar vanligtvis endast följande faciliteter:

 • Toalett
 • Handfat

Det gör att denna badrumsrenovering ofta har en lägre kostnad än vissa andra alternativ.

Standardbadrum

Ett annat populärt alternativ är att du väljer att skapa ett helt vanligt standardbadrum. Denna variant är vanligtvis utrustad med:

 • Badkar
 • Dusch
 • Handfat
 • Toalett
 • Duschskåp.

Du kan även välja att ha fler än ett badrum. I samband med din badrumsrenovering kanske du rentav bestämmer dig för att skaffa ett separat gästbadrum?!

3. Glöm inte ventilationen

När det kommer till badrum är fukt ett återkommande problem. Fukten kan nämligen resultera i mögelangrepp. Med det i åtanke bör du överväga att sätta in fönster och/eller fläktar som förhindrar att det bildas mycket fukt i ditt badrum.

 

När du ändå utför en badrumsrenovering kan du även fundera på att sätta in filter för pollen, damm och andra allergener. Dessa riskerar annars att ta sig in i badrummets fläktsystem och försämra luftkvaliteten.

 

Vill ni även veta mer om byggstädning efter er renovering är klar kan ni också kolla en städfirma i Stockholm. Dom utför flyttstädning med bra resultat!

Vad kostar en badrumsrenovering?

10 mar 2021

Så påverkas kostnaden för en badrumsrenovering av olika faktorer

Badrummet är ett rum som används en hel del i vardagen. Du kanske använder det till att koppla av i badkaret på helgerna? Eller så kanske du har ett extra badrum som dina gäster kan pudra näsan i? Oavsett vilket är det inte särskilt förvånande att det är väldigt populärt bland svenska bostadsägare att renovera detta rum. Men vad brukar egentligen kostnaden för en badrumsrenovering uppgå till?

 

Det är förstås svårt att ge ett exakt svar på denna fråga. Kostnaden för renoveringen beror helt enkelt på hur pass omfattande arbete som ska utföras. Men du kan hålla nere utgifterna en aning genom att planera arbetet noggrant och ha stenkoll på vilket utseende du strävar efter.

 

I regel brukar dock kostnaden för en badrumsrenovering uppgå till omkring 5 000 till 10 000 kronor per kvadratmeter.Om du har tänkt använda inredning från lite mer exklusiva varumärken kan dock priset komma att fördubblas. Det genomsnittliga priset för att renovera ett badrum ligger någonstans kring 180 000 kr. Detta pris är inklusive moms och inkluderar alla de kostnader som är involverade i arbetet, inklusive inköp av inredning.

Faktorer som påverkar kostnaden för en badrumsrenovering

Badrummet är en central del i din bostad och du bör därför inte tumma på kvaliteten när det är dags att renovera detta rum. Du vill ju inte behöva göra dig redo för att möta dagen genom att duscha i en gammal och dålig dusch i en mögelangripen duschkabin. Men ofta är det en och samma sak som gör att bostadsägare drar i handbromsen: kostnaden. I själva verket går det docks att renovera de allra flesta badrum för en rimlig peng.

 

Det finns många faktorer som spelar in i kostnaden för din badrumsrenovering. Dessa är några av de viktigaste faktorerna att ha i åtanke när du försöker uppskatta priset:

 

 • Storleken på rummet
 • Den mängd renoveringsarbete som behöver utföras
 • Din önskade kvalitet på det utförda arbetet

Viktigt att budgetera för kostnaden för din badrumsrenovering

Förutom att känna till vilka faktorer som spelar in i prisbilden behöver du också tänka och planera ytterligare kring din önskade renovering. Du bör därför ställa dig själv följande frågor:

 

 • Varför vill du bekosta en renovering av ditt badrum? Vill du ändra utseendet på badrummet eller är det främst ett bättre fungerande badrum som du är ute efter? Gör gärna en lista där du prioriterar de olika förändringar som du ser framför dig.
 • Hur ser tidslinjen för renoveringen ut? Vissa bostadsägare känner att de har dragit ut väl länge med renoveringen och att det verkligen är dags. Därför försöker de ta itu med alla eftersatta områden på en och samma gång. Men i andra fall kan det vara en bättre idé att göra förbättringar över tid än att utföra en totalrenovering.
 • Vilken budget har du för projektet? Det är viktigt att du är medveten om hur mycket pengar du kan spendera på projektet. När du ska komma överens med en entreprenör om vad som ska göras behöver du veta om den kostnad för badrumsrenoveringen som föreslås ryms i din budget.
BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er Badrumsrenovering. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis Offert