×

Blogg

Går du i tankarna om Badrumsrenovering i Stockholm?

Då har du kommit till rätt ställe. Kolla gärna våran blogg nedan för inspiration och följ med oss i den härliga världen av bygg och VVS.

Kontaka oss idag

 

RSS

Renovera badrum våtrumsmatta

3 Sep 2023

Renovera Badrum med Våtrumsmatta: Praktiskt och Stilsäkert

När det kommer till att renovera badrummet finns det många beslut att fatta, inklusive val av golvbeläggning. Ett populärt alternativ som blir alltmer eftertraktat är våtrumsmatta. I den här bloggtexten kommer vi att utforska fördelarna med att använda våtrumsmatta i ditt badrum och ge dig några användbara tips för en smidig installation.

Renovera badrum våtrumsmatta

Fördelarna med Våtrumsmatta:

 1. Vattentålig: Våtrumsmatta är konstruerad för att vara vattentålig. Det innebär att den kan tåla fukt och vattenstänk utan att förlora sin struktur eller skadas. Detta är särskilt viktigt i badrum där fukt är vanlig.

 2. Halkfri Yta: De flesta våtrumsmattor har en halkfri yta, vilket gör dem säkra att använda även när de är blöta. Detta är särskilt viktigt för att förebygga olyckor och halka i ett badrum.

 3. Låg Underhållskostnad: Våtrumsmatta är relativt enkel att rengöra och kräver inte mycket underhåll. Detta gör den till ett praktiskt val för dem som vill ha ett underhållsvänligt badrum.

 4. Brett Utbud av Stilar: Våtrumsmatta finns i en mängd olika stilar och färger, vilket ger dig möjlighet att anpassa ditt badrum efter din personliga smak. Du kan hitta våtrumsmattor som efterliknar trä, sten, kakel och mycket mer.

Tips för Installation av Våtrumsmatta:

 1. Förbered Underlaget: För att säkerställa en jämn och hållbar installation är det viktigt att förbereda underlaget noggrant. Se till att ytan är ren, torr och jämn innan du börjar.

 2. Använd Rätt Lim: Använd rätt typ av lim som är avsett för våtrumsmatta. Kontrollera tillverkarens rekommendationer och följ anvisningarna noga.

 3. Skär Noggrant: När du skär våtrumsmattan för att passa ditt badrum, använd en vass kniv och gör noggranna snitt. En exakt passform ger det bästa resultatet.

 4. Täta Skarvar: Se till att alla skarvar är ordentligt tätade för att förhindra fuktintrång under mattan. Använd våtrumssilikon eller fogmassa för att täta skarvarna.

 5. Professionalitet: Om du är osäker på hur man installerar våtrumsmatta korrekt, överväg att anlita en professionell. En felaktig installation kan leda till problem med fukt och mögel i framtiden.

Våtrumsmatta är ett utmärkt val för badrum som kräver en tålig och vattentålig golvbeläggning. Med rätt installation och vård kan det ge ditt badrum både praktisk funktion och stil. Innan du påbörjar ditt projekt, gör din forskning och överväg att rådfråga en expert för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Renovera badrum pris 5 kvm

3 Sep 2023

Renovera Badrum på 5 kvm: Priser och Praktiska Råd

Att renovera ett litet badrum på 5 kvm kan vara en spännande utmaning. Trots det begränsade utrymmet finns det många sätt att skapa ett funktionellt och attraktivt badrum. I den här bloggposten kommer vi att diskutera priser och ge några praktiska råd för att hjälpa dig att komma igång med ditt projekt.

Renovera badrum pris 5 kvm

Kostnader för en Badrumsrenovering på 5 kvm:

Kostnaderna för att renovera ett badrum på 5 kvm kan variera beroende på flera faktorer, inklusive plats, materialval och arbetskraftskostnader. Här är en uppskattning av de olika kostnadselementen:

 1. Material: Materialkostnaderna inkluderar kakel, kranar, badkar/dusch, handfat, toalett, belysning och andra inredningsdetaljer. För ett budgetvänligt projekt kan du hitta prisvärda alternativ som fortfarande ger ett snyggt utseende.

 2. Arbetskraft: Att anlita professionella hantverkare för att utföra arbete som VVS-installation, elektriska arbeten och kakelarbete kan vara en betydande kostnad. Det är viktigt att jämföra offerter från flera entreprenörer för att få bästa möjliga pris.

 3. Design och Planering: Att anlita en designer eller arkitekt för att hjälpa dig med layout och materialval kan vara en klok investering. Det kan hjälpa dig att undvika dyra misstag och se till att utrymmet är optimalt utnyttjat.

 4. Ytterligare Kostnader: Glöm inte att räkna in kostnader för avfallshantering, bygglov (om det behövs), och eventuella extra funktioner du vill inkludera som golvvärme eller specialtillverkade möbler.

Praktiska Råd för en Smidig Renovering:

 1. Planera Noga: Lägg tid på att planera din renovering noggrant. Bestäm vilka funktioner du vill inkludera och skapa en realistisk budget.

 2. Prioritera Funktion: I ett litet badrum är funktion viktigare än någonsin. Tänk på hur du kan maximera utrymmet genom smart förvaring och layout.

 3. Materialval: Välj material som är hållbara och enkla att rengöra. Detta är särskilt viktigt i ett badrum där fukt och slitage är vanliga.

 4. Professionell Hjälp: För komplicerade arbeten som VVS eller elektriska installationer, anlita professionella hantverkare för att säkerställa att allt görs k

Renovera badrum billigt

3 Sep 2023

Renovera Badrum Billigt: Smarta Tips För Ett Budgetvänligt Projekt

Att renovera badrummet behöver inte spränga din budget. Med några smarta planeringsbeslut och kreativa idéer kan du förnya ditt badrum utan att tömma plånboken. Här är några tips för att renovera ditt badrum billigt och ändå få ett fantastiskt resultat.

Renovera badrum billigt

1. Skapa en Budget: Först och främst är det viktigt att fastställa en realistisk budget för ditt badrumsrenoveringsprojekt. Detta kommer att hjälpa dig att hålla dig inom dina ekonomiska gränser och undvika impulsköp.

2. Prioritera Renoveringsområden: Identificera de områden i badrummet som behöver mest uppmärksamhet. Om du har en stram budget är det bäst att fokusera på de mest nödvändiga förbättringarna som kan göra störst skillnad.

3. Gör Det Själv (DIY): Att utföra vissa renoveringsuppgifter själv kan spara dig en betydande summa pengar. Måla om väggarna, byt ut handtag och kranar, eller installera nytt badrumsutrustning själv om du har kompetensen.

4. Återanvänd och Återanvänd: Ta en titt på vad du redan har och se om något kan återanvändas. Ibland kan en ny färg, nya handduksstänger eller en ny toalettstol ge ditt badrum ett fräscht utseende.

5. Köp på Rea och Second Hand: Håll utkik efter erbjudanden och rea på badrumsinredning och material. Second-hand-butiker och online marknadsplatser kan också vara bra platser att hitta prisvärda badrumsprodukter.

6. Låt Inte Ytan Lura Dig: Ibland är det små ändringar som kan göra störst intryck. Att byta ut kakel eller fokusera på rengöring och underhåll kan förvandla ditt badrum till ett fräscht utrymme.

7. Undvik att Flytta VVS: Att flytta VVS-installationer som toalett, handfat eller badkar kan vara dyrt. Om möjligt, behåll den befintliga layouten och fokusera på kosmetiska förändringar istället.

8. Planera och Forska: Gör din hemläxa och planera noga innan du börjar renovera. Ju mer du förstår processen och dina behov, desto mer kan du undvika överraskningar och extra kostnader längs vägen.

9. Anlita en Professionell Vid Behov: Om du inte har erfarenheten eller färdigheterna som krävs för vissa renoveringsuppgifter, är det klokt att anlita en professionell för att undvika kostsamma misstag som kan kräva reparation i framtiden.

10. Gör en Slutkontroll: När renoveringen är klar, gå igenom och se till att allt fungerar korrekt och ser bra ut innan du avslutar projektet.

Att renovera badrummet billigt kräver planering, kreativitet och tålamod. Med rätt strategi kan du förnya ditt badrum och ge det ett fräscht och inbjudande utseende utan att spräcka din budget.

Microcement Badrum

27 Aug 2023

Upptäck Skönheten och Fördelarna med Microcement i Badrummet

När det kommer till att renovera eller designa ett badrum, letar många efter innovativa material och lösningar som kan förvandla detta viktiga utrymme till en oas av skönhet och funktionalitet. En sådan innovativ lösning som har vunnit popularitet är användningen av microcement i badrummet. Microcement är ett mångsidigt och stilfullt material som inte bara ger en modern och elegant look, utan också erbjuder en rad fördelar. Låt oss utforska skönheten och fördelarna med att använda microcement i ditt badrumsprojekt.

Microcement Badrum

Modern Estetik: Microcement ger en sofistikerad och modern estetik till badrummet. Dess släta och närvarande yta ger ett minimalistiskt och stilrent intryck som passar bra i olika inredningsstilar, från industriell till skandinavisk.

Nästan Någonstans: En av de stora fördelarna med microcement är dess mångsidighet när det gäller applicering. Det kan appliceras på nästan alla ytor, inklusive golv, väggar, duschar och även badkarsområden. Detta gör det möjligt att skapa en enhetlig design i hela badrummet.

Slitstarkt och Hållbart: Microcement är inte bara snyggt, det är också extremt hållbart. Detta gör det perfekt för badrum, där ytor utsätts för fukt, värme och daglig slitage. Dess slitstarka egenskaper gör att det kan behålla sin skönhet och kvalitet i många år.

Enkel Underhåll: Ett badrum ska vara en plats för avkoppling, inte stress över rengöring och underhåll. Med microcement behöver du inte oroa dig för komplicerad rengöring. En enkel rengöring med en mild tvållösning räcker för att hålla ytan fräsch och ren.

Många Färgval: Microcement kommer i olika färger och nyanser, vilket ger dig möjlighet att anpassa din design efter din personliga smak och övrig inredning. Du kan skapa kontraster, harmoni eller accentuera specifika områden i badrummet.

Minimalt Materialförslit: Microcement appliceras i ett tunt skikt, vilket innebär att det kräver minimalt materialförslit. Detta är inte bara bra för miljön, det gör också installationen mindre komplicerad och tidsbesparande.

Att inkludera microcement i ditt badrumsprojekt kan verkligen förändra hela upplevelsen av ditt utrymme. Det ger dig en modern och elegant yta som är hållbar, lätt att underhålla och anpassningsbar efter din personliga stil. Om du letar efter en innovativ och stilfull lösning för ditt badrum, kan microcement vara det perfekta valet för att skapa ett badrum som är både vackert och funktionellt.

Professionell badrumsrenovering Stockholm

9 Jun 2023

Professionell badrumsrenovering Stockholm – Förvandla ditt badrum till en oas av lyx

Vill du förvandla ditt tråkiga och utdaterade badrum till en plats där du kan koppla av och njuta av vardagens lyx? Då har du kommit rätt! Vår professionella badrumsrenovering i Stockholm ger dig möjligheten att skapa ett badrum som både är funktionellt och stilfullt. Vi är experter på att förvandla vanliga badrum till oaser av lyx och vi kan göra samma sak för dig.

Vi förstår att badrummet är en av de viktigaste rummen i ditt hem. Det är en plats där du börjar och avslutar din dag, och därför förtjänar det att vara en plats där du känner dig bekväm och avslappnad. Vår badrumsrenovering i Stockholm tar hänsyn till dina unika behov och önskemål för att skapa det badrum du alltid har drömt om.

Varför välja oss för din badrumsrenovering i Stockholm?

När det kommer till badrumsrenoveringar är det viktigt att välja ett företag med erfarenhet och expertis. Vi är stolta över att vara en pålitlig och professionell aktör inom badrumsrenovering i Stockholm. Här är några skäl till varför du bör välja oss för ditt projekt:

 1. Erfarenhet: Vi har års erfarenhet av badrumsrenoveringar i Stockholm och har genomfört en mängd framgångsrika projekt. Vårt team av skickliga hantverkare och designers är välutbildade och kunniga inom sitt område. Du kan lita på oss för att leverera högkvalitativt arbete.

 2. Kvalitet: Vi strävar alltid efter att leverera enastående resultat och använda högkvalitativa material och produkter i våra badrumsrenoveringar. Vi samarbetar med ledande leverantörer för att säkerställa att du får det bästa av det bästa när det gäller material och inredning.

 3. Skräddarsydda lösningar: Vi förstår att varje kund har unika behov och önskemål när det gäller sitt badrum. Vårt team arbetar nära dig för att skapa en skräddarsydd lösning som passar just dig. Vi lyssnar på dina idéer och ger professionell rådgivning för att uppnå det bästa resultatet.

Badrumsrenovering Stockholm

Kontakta oss idag för en professionell badrumsrenovering i Stockholm

Vill du ha ett badrum som inte bara är funktionellt, utan också vackert och avkopplande? Kontakta oss idag för att ta steget mot att förvandla ditt badrum till en oas av lyx. Vår erfarenhet och kompetens inom badrumsrenovering i Stockholm gör oss till det självklara valet för ditt projekt.

När du väljer oss kan du vara säker på att du får en badrumsrenovering av högsta kvalitet. Vi tar hand om hela processen, från planering och design till installation och färdigställande. Vårt team av skickliga hantverkare och designers är dedikerade till att skapa badrum som inte bara uppfyller dina behov, utan också överträffar dina förväntningar.

Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för varje projekt. Oavsett om du vill ha en modern och minimalistisk design eller en mer klassisk och elegant stil, så anpassar vi oss efter dina önskemål. Vi hjälper dig att välja rätt material, färger och inredning som passar din personliga smak och stil.

Vi lägger stor vikt vid att använda högkvalitativa material och produkter i våra badrumsrenoveringar. Vi samarbetar med pålitliga leverantörer för att säkerställa att du får produkter av bästa kvalitet och lång hållbarhet. Du kan vara trygg i vetskapen att ditt nya badrum kommer att vara både vackert och hållbart över tid.

En badrumsrenovering kan vara en omfattande process, men vi gör det enkelt för dig. Vi tar hand om allt från att skaffa tillstånd och hantera eventuella rör- och elarbeten till att organisera leveranser och samordna arbetet. Du behöver inte oroa dig för något - vi tar hand om alla detaljer för att göra din badrumsrenovering så smidig och stressfri som möjligt.

Vi är stolta över vårt rykte som pålitliga och professionella aktörer inom badrumsrenovering i Stockholm. Vi har byggt upp ett starkt nätverk av nöjda kunder som har uppskattat vårt arbete och vårt engagemang för att leverera enastående resultat. Vi strävar alltid efter att överträffa förväntningarna och skapa badrum som blir tillfredsställande både för oss och våra kunder.

Så varför vänta längre? Kontakta oss idag för att boka en kostnadsfri konsultation och få en offert för din badrumsrenovering i Stockholm. Vår passion för badrumsdesign och vår expertis inom renovering kommer att göra ditt drömbadrum till verklighet. Ta steget mot ett badrum som du kommer att älska att spendera tid i – kontakta oss nu!

Badrumsrenovering - Så tar du ditt badrum till nästa nivå

5 Mar 2023

Badrumsrenovering - Så tar du ditt badrum till nästa nivå

Vad är badrumsrenovering?

Badrumsrenovering är processen att uppdatera eller byta ut delar av ditt badrum för att skapa en mer funktionell och estetiskt tilltalande utrymme. Det kan innefatta att byta ut badkar, dusch, handfat, toalett, kakel, golv och belysning.

Varför renovera ditt badrum?

Det finns flera skäl att renovera ditt badrum. För det första kan det öka värdet på ditt hem och göra det mer attraktivt för potentiella köpare. Dessutom kan en badrumsrenovering förbättra funktionaliteten och komforten i ditt dagliga liv. Det kan också vara ett sätt att skapa ett spa-liknande utrymme för avkoppling och avkoppling.

Hur går en badrumsrenovering till?

En badrumsrenovering börjar med en noggrann planering och budgetering. Du bör fundera på vad du vill uppnå med din renovering och vilken typ av stil och design du är ute efter. Därefter kan du kontakta en professionell hantverkare som kan hjälpa dig med allt från design till installation.

Under själva renoveringsprocessen kommer hantverkarna att ta bort det befintliga badrummet och installera nya fixturer och material. Detta kan innefatta att riva ner väggar, installera nya rörledningar och elektriska ledningar, och lägga kakel och golv. Till slut kommer hantverkarna att göra en sista inspektion och rengöra området för att lämna dig med ett vackert och funktionellt badrum.

Sammanfattningsvis är en badrumsrenovering ett utmärkt sätt att förbättra funktionaliteten och estetiken i ditt hem. Att anlita en professionell hantverkare kan hjälpa till att göra processen smidig och säkerställa att du får det resultat du vill ha. Så om du överväger en badrumsrenovering, se till att planera noggrant och välja en pålitlig hantverkare för att hjälpa dig genom processen.

Så kan en badrumsrenovering i Stockholm öka fastighetsvärdet

28 May 2021

Så kan en badrumsrenovering i Stockholm öka fastighetsvärdet

En badrumsrenovering är en stor investering men den har även en stor uppsida. Investeringen kan nämligen ge en stor avkastning genom den ökning av fastighetsvärdet som den renderar i. Så du får inte bara ett nytt och fräscht badrum genom att anlita proffs på badrumsrenovering i Stockholm. Renoveringen för alltså även med sig flera andra fördelar.

Att höja fastighetsvärdet på bostaden är viktigt om du vill kunna sälja den med vinst en vacker dag. Men även om du väljer att behålla din bostad kan det löna sig att skruva upp värdet på fastigheten en aning. Och om inte annat kommer du känna dig mer nöjd med att bo i bostaden efter att ha renoverat den.

Men ska renoveringen av badrummet bli som du har tänkt dig bör du överväga att ta in hjälp. Det är nämligen långt ifrån alla hemmafixare som är tillräckligt skillade för att kunna utföra en sådan renovering på bästa sätt. Detta är också en av de vanligaste anledningarna att bostadsägare anlitar entreprenörer inom badrumsrenovering i Stockholm.

Prioritera att ta in proffs på badrumsrenovering i Stockholm

Som du säkert känner till minskar bostäder i regel i värde över tid. Ju äldre din bostad är, desto mindre pengar kommer du att få för den när den säljs. Detta alldeles oavsett storleken på bostaden och andra faktorer. Men många bostadsägare snålar tyvärr när det kommer till renoveringar av badrummet. Det kan bero på att detta rum inte besöks av besökare särskilt ofta. Men badrummet är i själva verket en av de mest använda delarna i en bostad och bör därför prioriteras.

Och som vi redan har varit inne på kan du ge fastighetsvärdet en boost genom att anlita proffs på badrumsrenovering i Stockholm. Det finns många sätt på vilka du kan göra din fastighet mer värd genom att renovera och göra om den. En av de vanligaste åtgärderna är något så enkelt som att byta bänkskivor i badrummet. Detta behöver inte kosta särskilt mycket och i vissa fall kan du till och med göra jobbet själv. Men det finns också mer omfattande renoveringar som kan göra stor skillnad och kräver ett mer professionellt hantverk.

Så mycket kostar en badrumsrenovering i Stockholm

En sak som många drömmer om att ha i badrummet är ett stort badkar, kanske rentav en jacuzzi. Även en ny dusch står ofta högt upp på önskelistan när man nämner orden badrumsrenovering i Stockholm. Den farhåga som många dock har är att renoveringen kostar, och detta är befogat.

Totalkostnaden för att renovera ett badrum i huvudstaden ligger generellt sett på mellan 160 000 och 250 000 kr. Denna generella kostnad kan brytas ner i följande delar:

 • inköp av kakel till väggar och golv (ca 8 000 kr)
 • inköp av armaturer (ca 11 000 kr)
 • köp av badrumsinredning (ca 9 000 kr)

Detta är de delar som du själv står för. Sedan kan du även räkna med att behöva lägga omkring 150 000 kr på arbetskostnader för de entreprenörer som ska kopplas in. Detta ger en ungefärlig totalsumma på omkring 180 000 kr.

Tips för badrumsrenovering

16 Apr 2021

3 råd inför din stundande badrumsrenovering

Hur många gånger har du inte sett de trevliga badrum som restauranger och hotell stoltserar med? Skulle du vilja ha ett lika trevligt sådant hemmavid? Din dröm kan bli verklighet om du väljer att genomföra en badrumsrenovering. Renoveringen kommer samtidigt öka din bostads värde, funktion och estetik.

Innan du kontaktar din lokala badrumsrenoverare vill du kanske ha lite tips och råd. Här delar vi därför med oss av våra bästa knep som säkerställer att din badrumsrenovering blir väldigt lyckad!

1. Planera din badrumsrenovering noggrant

Innan du gör slag i saken bör du ha en bild av vad du faktiskt är ute efter att åstadkomma med din renovering. Kika därför gärna på inspiration och designer från andra projekt som skulle kunna inspirera till din badrumsrenovering. Kika gärna i tidningar och på nätet för att låta dig inspireras.

Du kan även få bra uppslag och idéer från familj och vänner. Dessa kan vara användbara med tanke på att även de kommer att använda ditt nyrenoverade badrum. Du kan även planera ditt projekt tillsammans med din lokala badrumsrenoverare – de har erfarenhet och kunskap nog att komma med värdefull input.

2. Vilket slags badrum vill du ha?

Bara fantasin sätter gränser för vad du kan åstadkomma när du renoverar ditt badrum. Du bör därför fundera noga över hur du vill att badrummet ska se ut. Ska du behålla den nuvarande layouten eller kanske förändra rummet i grunden?

Den övergripande funktion och estetik som du eftersträvar med din badrumsrenovering påverkas av hur planritningen ser ut. Det finns i grund och botten tre olika alternativ som du kan välja mellan när du ska göra om ditt badrum:

Helkaklat badrum – ett populärt val vid badrumsrenovering

Detta är den variant som är mest funktionell, mångsidig och i mångas ögon vacker. Om du väljer detta alternativ behöver du inte bekymra dig alls över vattenstänk då hela badrummet är täckt av kakel och vattensäkrat. Du kan därmed duscha eller bada utan att behöva oroa dig för att vattenskador ska uppstå.

Sminkrum

Du kan även välja att göra om ditt badrum till ett sminkrum. Ett sådant rum innefattar vanligtvis endast följande faciliteter:

 • Toalett
 • Handfat

Det gör att denna badrumsrenovering ofta har en lägre kostnad än vissa andra alternativ.

Standardbadrum

Ett annat populärt alternativ är att du väljer att skapa ett helt vanligt standardbadrum. Denna variant är vanligtvis utrustad med:

 • Badkar
 • Dusch
 • Handfat
 • Toalett
 • Duschskåp.

Du kan även välja att ha fler än ett badrum. I samband med din badrumsrenovering kanske du rentav bestämmer dig för att skaffa ett separat gästbadrum?!

3. Glöm inte ventilationen

När det kommer till badrum är fukt ett återkommande problem. Fukten kan nämligen resultera i mögelangrepp. Med det i åtanke bör du överväga att sätta in fönster och/eller fläktar som förhindrar att det bildas mycket fukt i ditt badrum.

När du ändå utför en badrumsrenovering kan du även fundera på att sätta in filter för pollen, damm och andra allergener. Dessa riskerar annars att ta sig in i badrummets fläktsystem och försämra luftkvaliteten.

Vill ni även veta mer om byggstädning efter er renovering är klar kan ni också kolla en städfirma i Stockholm. Dom utför flyttstädning med bra resultat!

Vad kostar en badrumsrenovering?

10 Mar 2021

Så påverkas kostnaden för en badrumsrenovering av olika faktorer

Badrummet är ett rum som används en hel del i vardagen. Du kanske använder det till att koppla av i badkaret på helgerna? Eller så kanske du har ett extra badrum som dina gäster kan pudra näsan i? Oavsett vilket är det inte särskilt förvånande att det är väldigt populärt bland svenska bostadsägare att renovera detta rum. Men vad brukar egentligen kostnaden för en badrumsrenovering uppgå till?

 

Det är förstås svårt att ge ett exakt svar på denna fråga. Kostnaden för renoveringen beror helt enkelt på hur pass omfattande arbete som ska utföras. Men du kan hålla nere utgifterna en aning genom att planera arbetet noggrant och ha stenkoll på vilket utseende du strävar efter.

 

I regel brukar dock kostnaden för en badrumsrenovering uppgå till omkring 5 000 till 10 000 kronor per kvadratmeter.Om du har tänkt använda inredning från lite mer exklusiva varumärken kan dock priset komma att fördubblas. Det genomsnittliga priset för att renovera ett badrum ligger någonstans kring 180 000 kr. Detta pris är inklusive moms och inkluderar alla de kostnader som är involverade i arbetet, inklusive inköp av inredning.

Faktorer som påverkar kostnaden för en badrumsrenovering

Badrummet är en central del i din bostad och du bör därför inte tumma på kvaliteten när det är dags att renovera detta rum. Du vill ju inte behöva göra dig redo för att möta dagen genom att duscha i en gammal och dålig dusch i en mögelangripen duschkabin. Men ofta är det en och samma sak som gör att bostadsägare drar i handbromsen: kostnaden. I själva verket går det docks att renovera de allra flesta badrum för en rimlig peng.

 

Det finns många faktorer som spelar in i kostnaden för din badrumsrenovering. Dessa är några av de viktigaste faktorerna att ha i åtanke när du försöker uppskatta priset:

 

 • Storleken på rummet
 • Den mängd renoveringsarbete som behöver utföras
 • Din önskade kvalitet på det utförda arbetet

Viktigt att budgetera för kostnaden för din badrumsrenovering

Förutom att känna till vilka faktorer som spelar in i prisbilden behöver du också tänka och planera ytterligare kring din önskade renovering. Du bör därför ställa dig själv följande frågor:

 

 • Varför vill du bekosta en renovering av ditt badrum? Vill du ändra utseendet på badrummet eller är det främst ett bättre fungerande badrum som du är ute efter? Gör gärna en lista där du prioriterar de olika förändringar som du ser framför dig.
 • Hur ser tidslinjen för renoveringen ut? Vissa bostadsägare känner att de har dragit ut väl länge med renoveringen och att det verkligen är dags. Därför försöker de ta itu med alla eftersatta områden på en och samma gång. Men i andra fall kan det vara en bättre idé att göra förbättringar över tid än att utföra en totalrenovering.
 • Vilken budget har du för projektet? Det är viktigt att du är medveten om hur mycket pengar du kan spendera på projektet. När du ska komma överens med en entreprenör om vad som ska göras behöver du veta om den kostnad för badrumsrenoveringen som föreslås ryms i din budget.
Facebook

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er Badrumsrenovering. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis Offert