×

Tips för badrumsrenovering

3 råd inför din stundande badrumsrenovering

Hur många gånger har du inte sett de trevliga badrum som restauranger och hotell stoltserar med? Skulle du vilja ha ett lika trevligt sådant hemmavid? Din dröm kan bli verklighet om du väljer att genomföra en badrumsrenovering. Renoveringen kommer samtidigt öka din bostads värde, funktion och estetik.

Innan du kontaktar din lokala badrumsrenoverare vill du kanske ha lite tips och råd. Här delar vi därför med oss av våra bästa knep som säkerställer att din badrumsrenovering blir väldigt lyckad!

1. Planera din badrumsrenovering noggrant

Innan du gör slag i saken bör du ha en bild av vad du faktiskt är ute efter att åstadkomma med din renovering. Kika därför gärna på inspiration och designer från andra projekt som skulle kunna inspirera till din badrumsrenovering. Kika gärna i tidningar och på nätet för att låta dig inspireras.

Du kan även få bra uppslag och idéer från familj och vänner. Dessa kan vara användbara med tanke på att även de kommer att använda ditt nyrenoverade badrum. Du kan även planera ditt projekt tillsammans med din lokala badrumsrenoverare – de har erfarenhet och kunskap nog att komma med värdefull input.

2. Vilket slags badrum vill du ha?

Bara fantasin sätter gränser för vad du kan åstadkomma när du renoverar ditt badrum. Du bör därför fundera noga över hur du vill att badrummet ska se ut. Ska du behålla den nuvarande layouten eller kanske förändra rummet i grunden?

Den övergripande funktion och estetik som du eftersträvar med din badrumsrenovering påverkas av hur planritningen ser ut. Det finns i grund och botten tre olika alternativ som du kan välja mellan när du ska göra om ditt badrum:

Helkaklat badrum – ett populärt val vid badrumsrenovering

Detta är den variant som är mest funktionell, mångsidig och i mångas ögon vacker. Om du väljer detta alternativ behöver du inte bekymra dig alls över vattenstänk då hela badrummet är täckt av kakel och vattensäkrat. Du kan därmed duscha eller bada utan att behöva oroa dig för att vattenskador ska uppstå.

Sminkrum

Du kan även välja att göra om ditt badrum till ett sminkrum. Ett sådant rum innefattar vanligtvis endast följande faciliteter:

  • Toalett
  • Handfat

Det gör att denna badrumsrenovering ofta har en lägre kostnad än vissa andra alternativ.

Standardbadrum

Ett annat populärt alternativ är att du väljer att skapa ett helt vanligt standardbadrum. Denna variant är vanligtvis utrustad med:

  • Badkar
  • Dusch
  • Handfat
  • Toalett
  • Duschskåp.

Du kan även välja att ha fler än ett badrum. I samband med din badrumsrenovering kanske du rentav bestämmer dig för att skaffa ett separat gästbadrum?!

3. Glöm inte ventilationen

När det kommer till badrum är fukt ett återkommande problem. Fukten kan nämligen resultera i mögelangrepp. Med det i åtanke bör du överväga att sätta in fönster och/eller fläktar som förhindrar att det bildas mycket fukt i ditt badrum.

När du ändå utför en badrumsrenovering kan du även fundera på att sätta in filter för pollen, damm och andra allergener. Dessa riskerar annars att ta sig in i badrummets fläktsystem och försämra luftkvaliteten.

Vill ni även veta mer om byggstädning efter er renovering är klar kan ni också kolla en städfirma i Stockholm. Dom utför flyttstädning med bra resultat!

16 Apr 2021

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er Badrumsrenovering. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis Offert