×

Så kan en badrumsrenovering i Stockholm öka fastighetsvärdet

Så kan en badrumsrenovering i Stockholm öka fastighetsvärdet

En badrumsrenovering är en stor investering men den har även en stor uppsida. Investeringen kan nämligen ge en stor avkastning genom den ökning av fastighetsvärdet som den renderar i. Så du får inte bara ett nytt och fräscht badrum genom att anlita proffs på badrumsrenovering i Stockholm. Renoveringen för alltså även med sig flera andra fördelar.

Att höja fastighetsvärdet på bostaden är viktigt om du vill kunna sälja den med vinst en vacker dag. Men även om du väljer att behålla din bostad kan det löna sig att skruva upp värdet på fastigheten en aning. Och om inte annat kommer du känna dig mer nöjd med att bo i bostaden efter att ha renoverat den.

Men ska renoveringen av badrummet bli som du har tänkt dig bör du överväga att ta in hjälp. Det är nämligen långt ifrån alla hemmafixare som är tillräckligt skillade för att kunna utföra en sådan renovering på bästa sätt. Detta är också en av de vanligaste anledningarna att bostadsägare anlitar entreprenörer inom badrumsrenovering i Stockholm.

Prioritera att ta in proffs på badrumsrenovering i Stockholm

Som du säkert känner till minskar bostäder i regel i värde över tid. Ju äldre din bostad är, desto mindre pengar kommer du att få för den när den säljs. Detta alldeles oavsett storleken på bostaden och andra faktorer. Men många bostadsägare snålar tyvärr när det kommer till renoveringar av badrummet. Det kan bero på att detta rum inte besöks av besökare särskilt ofta. Men badrummet är i själva verket en av de mest använda delarna i en bostad och bör därför prioriteras.

Och som vi redan har varit inne på kan du ge fastighetsvärdet en boost genom att anlita proffs på badrumsrenovering i Stockholm. Det finns många sätt på vilka du kan göra din fastighet mer värd genom att renovera och göra om den. En av de vanligaste åtgärderna är något så enkelt som att byta bänkskivor i badrummet. Detta behöver inte kosta särskilt mycket och i vissa fall kan du till och med göra jobbet själv. Men det finns också mer omfattande renoveringar som kan göra stor skillnad och kräver ett mer professionellt hantverk.

Så mycket kostar en badrumsrenovering i Stockholm

En sak som många drömmer om att ha i badrummet är ett stort badkar, kanske rentav en jacuzzi. Även en ny dusch står ofta högt upp på önskelistan när man nämner orden badrumsrenovering i Stockholm. Den farhåga som många dock har är att renoveringen kostar, och detta är befogat.

Totalkostnaden för att renovera ett badrum i huvudstaden ligger generellt sett på mellan 160 000 och 250 000 kr. Denna generella kostnad kan brytas ner i följande delar:

  • inköp av kakel till väggar och golv (ca 8 000 kr)
  • inköp av armaturer (ca 11 000 kr)
  • köp av badrumsinredning (ca 9 000 kr)

Detta är de delar som du själv står för. Sedan kan du även räkna med att behöva lägga omkring 150 000 kr på arbetskostnader för de entreprenörer som ska kopplas in. Detta ger en ungefärlig totalsumma på omkring 180 000 kr.

28 May 2021

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er Badrumsrenovering. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis Offert