Så betalar du lägsta pris

En badrumsrenovering kan göras mer eller mindre omfattande. En komplett renovering med ny fuktspärr, ett nytt VVS-system och ny badrumsinredning såsom WC, handfat och duschkabin, kan kosta ganska mycket pengar. Lyckligtvis har man möjligheten att göra skatteavdrag såväl för kostnaderna för renoveringsarbetet som för arbetet med byte av badrumsinredning genom det så kallade ROT-avdraget (står för Reparation, Ombyggnad, Tillbyggnad).

ROT-avdraget är ett program som innebär att man som privatperson får dra av häften av arbetskostnaden för renovering och byte av inredning. För att man ska kunna göra detta avdrag krävs att hantverkaren har F-skattsedel. Dessutom gäller avdraget endast för kostnader upp till 50 000 kronor per person och år. Tyvärr medges inte avdrag för badrumsrenovering i hyresrätt.

Tips på badrumsrenovering i Stockholm
När man letar efter en skicklig hantverkare för badrumsrenovering i Stockholm ska man först noga bestämma omfattningen på renoveringen. Ju mer detaljerat man planerar desto bättre. En bra plan innebär nämligen att det är lättare för hantverkare och entreprenörer att lämna rättvisande offerter. Med bra offerter kan man lättare jämföra priser och hitta den billigaste entreprenören.

Ett annat tips är att välja en entreprenör som kan ta ett helhetsgrepp om badrumsrenoveringen. Att anlita en hantverkare för varje moment i renoveringen kan möjligen bli billigare. Den uppenbara nackdelen är dock att hela renoveringen ofta tar längre tid.

Få badrumsofferter